שיטת מקדונלד'ס להגדלת השוק פי 7 באמצעות חמוצים ומילקשייק

מעולה למכירה בוובינר

2.7 מיליארד דולר הורישה ג'ואן, פסנתרנית לשעבר, להקמת מרכזי פנאי בשכונות מצוקה, לגן חיות, למרכזי שלום ועוד.

יסורי מצפון?

כסוכן נוסע תפרן ועקשן, שעובד קשה יום ולילה,
השאיפה להצליח בערה בליבו של בעלה, ריי.

לשם כך הוא היה מוכן לדרוך על גוויות
ולרצף את דרכו במלפפונים חמוצים מפחי הזבל.

ריי קרוק, מי שלמעשה ייסד את רשת מקדונלד'ס,
דרך בפעם הראשונה במסעדת ההמבורגר החדשנית של האחים דין ומק מקדונלד'ס בתחילת שנות החמישים, כששיווק מכונות להכנת מילקשייק.

ב 1961 כבר רכש את זכויות התמלוגים של האחים מקדונלד תמורת 2.7 מליון דולר.

פרטים מסוימים תגלו בסרט "המקצוען" בכיכובו של מייקל קיטון.

23 שנים לאחר מכן, כרשת המזון המהיר הגדולה בעולם,
מכירותיה כבר היו 8 מיליארד דולר בשנה.

קרוק היה עובר בסניפים ורואה מה זורקים הסועדים
בפחי הזבל, בין השאר מלפפונים חמוצים.

כך הבין איך לשפר את המוצר.
קנאות למוצר היא לא דבר רע.

עם אותה קנאות לגדילה אנחנו קופצים עוד 20 שנה, לסוף האלף.
מקדולנדס מנסים בכל הכוח לגדול בתחום המילקשייק,
הם עושים סקרים, מנתחים נתונים,
ושואלים הררי לקוחות
כיצד הם יכולים לשפר את המוצר כדי שהם יקנו יותר.

את הנתונים אספו ועיבדו, ערכו ניסויי מכירות
ארוכים ואינטנסיביים.
ההשפעה העסקית היתה אפס.

זה היה יקר. זה היה מאכזב.

מקדונלדס נזקקה למומחה.
ה'אקונומיסט', הנחשב לאחד מעיתוני הכלכלה החשובים והמשפיעים בעולם,
עזר להם.

לפיו, קלייטון כריסטנסן, מפתח תאוריית החדשנות המשבשת,
שהיה "הרעיון העסקי המשפיע ביותר של ראשית המאה ה-21"
היה "הוגה הניהול המשפיע ביותר בתקופתו"

ואכן, אותו טיפוס כתב 10 ספרים שהיו לרבי מכר

קיבל שמונה תוארי דוקטור לשם כבוד
הוא היה פרופסור, נואם וגם בישוף בכנסיה.

מקדולנד'ס שכרה את השירותים שלו ושל צוותו.
הם השתמשו בשיטה שונה.

יום אחד, חבר צוות עמד במסעדת מקדונלד'ס במשך 18 שעות ורשם הערות מקיפות על כל מי שקנה שייק:

באיזו שעה ביום?
לסעוד או ללכת?
אילו עוד פריטי תפריט נרכשו?
האם הם היו לבד או עם אחרים?
מה הם לבשו?

מסתבר שכמעט מחצית מהשייקים של היום נמכרו בין 6:30 ל-8:30 בבוקר.

יתרה מכך, זה היה הפריט היחיד שלקוחות רכשו.
הם תמיד היו לבד.
והם תמיד היו במכונית שלהם ונסעו עם השייק.

למחרת, הצוות חזר בבוקר, ורק בבוקר,
לשאול שאלות חדשות את הגל הבא של הקונים .

הם שאלו, בצורה הכי פשוטה, למה הם קונים את השייק?
כשראו שהרבה אנשים לא מבינים את השאלה, הם ניסחו אותה מחדש:
"איזו עבודה שכרתם את המילקשייק לבצע?"

איש אחד אמר
"לפעמים אני שוכר סופגניה כדי לעשות את אותה העבודה, אבל נראה שאני לא יכול לשכור רק אחת."

אחר הציע
"לפעמים אני שוכר בייגל לעבודה הזו אבל הם יבשים וחסרי טעם אז אני צריך לשכור גם גבינת שמנת – מה שעושה בלגן גדול כשאני צריך לנווט את המכונית עם הברכיים בזמן שאני מורח אותה על הבייגל."

אדם אחר אמר
"ביום שישי האחרון שכרתי בננה לעשות את העבודה אבל היא לא עשתה את העבודה כל כך טוב כי סיימתי אותה תוך פחות מדקה אחת".

ואז הגיעה פנינה:

"כשיש לי שייק של מקדונלד'ס, הוא כל כך סמיך שלוקח לי יותר מ-20 דקות לשאוב אותו עד לסיומו. לא אכפת לי מה המרכיבים – כל מה שאני יודע זה שכשמגיעה השעה 10:00 ואני עדיין על הכביש, אני עדיין מרגיש מלא."

פריצת הדרך היתה:

ה"ג'וב" שכל האנשים האלה "שכרו את השייק" עבורו היה
לא רק לשים משהו בבטן אלא גם להשאיר אותם עסוקים וערים
במהלך הנסיעה הארוכה, המשעממת והעמוסה בטראפיק של הבוקר לעבודה.

באופן שבו בייגל או סופגניות לא היו מתאימים.

איך שניסח אחד מהם:

״אולי אפילו לא אהיה רעב ב-06:30 בבוקר –
אבל אני יודע שאהיה רעב עד 10:00 בבוקר אם לא יהיה לי את זה עכשיו;
אני צריך משהו שישאיר אותי שבע עד ארוחת הצהריים."

מנקודת מבטם של הלקוחות, שכולם נסעו בבוקר לעבודה,
השייק עשה את העבודה הזו טוב יותר מכל המתחרים שהוזכרו לעיל.

יתרה מכך, כשחושבים על המתחרים האלה לתפקיד הזה,
הם מגיעים מכמה קטגוריות שונות – שהן כבר לא קינוחים,
אלא גם שוק המזון המהיר לארוחות בוקר.

שוק גדול פי 7 ממה שהוערך עד אז.

כריסטנסן טען ששווקים רבים הם כאלה:
אתה יכול לשפר את הגישה שלך רק כאשר אתה
מבין היטב את ה"עבודות" ש"השכרת המוצר שלך" יכולה לטפל בהן .

תודה לקלייטון כריסטנסן על השיעור החשוב הזה.

מה אנחנו אוספים מכאן?

(מציע שתרשמו ותשתמשו):

1. הלקוחות זוכרים מה הם עשו
2. לעיתים קרובות הם יודעים מה הניע אותם לעשות מה שעשו
3. הם לא יודעים לדלות את המידע לפי מה שהסוקרים חושבים
4. הם יודעים לדלות אותו לפי מה ששואלים אותם
5. כשתשאלו אותם שאלות נכונות, הם יתנו לכם תשובות שיעזרו לכם

ועדיין, הרבה משווקים מסתכלים במספרים, בטבלאות,
ומסיקים מסקנות. וזה טוב.

אבל מה שאתם מחפשים הם צעדים עמוקים יותר, שנותנים יתרון יחסי.

עזבו שהמידע שמגיע ישירות מלקוחות הוא
מידע זמין מאוד, מהיר להשגה,
זול ביותר ויעיל בצורה בלתי רגילה.

יתרון יפה: משווקים לא מנוסים לא מבינים את זה.

עוד יתרון יפה: משווקים לא מנוסים מרגישים שמחקר לקוח זה לחלשים.

היתרון הכי יפה ומרגש –
המשווקים סביבכם עצלנים מכדי להשיג אותו.

 

רובם יקלידו את דרכם לתוכנת AI ויקבלו ממנה תשובות במהירות.

מזלכם.

 

מכאן אתם יכולים באמצעות מספר שאלות להבין
מה הם רוצים, ממה הם חוששים, מתוסכלים, מיואשים.
למה הם משתוקקים, במה הם רוצים, לאן הם שואפים
ובאילו מילים הם מנסחים את זה.

אם אתם בטוחים שאתם יכולים לשאול את השאלות הנכונות,|
תכינו כבר סקר ושלחו לרשימה.

הסיכון: כשאתם שואלים לא נכונות אתם מתישים את עצמכם בפענוח תשובות שלא מובילות לכלום.

כן, ברור שזה נפוץ. זה גם מה שנהוג לעשות,

סתם מחוסר הבנה.

ישעיהו ריב,
קופירייטר ממיר ומורה דרך לוובינרים ממירים

נ.ב
למה לקוחות שלי נהנים מיתרון עסקי כבר בתחילת הדרך,
שמוביל להצלחות במכירה בוובינר?

 

כי את הוובינר שלהם הם בונים בהסתמך על שאלות נכונות
שמניבות פרטי מידע נכון, שמפעיל את המוח של הלקוח,
כדי להעביר את המסר וליצור את התשוקה שהופכות
מתעניין ללקוח. 

מזמין ליצור קשר וליהנות מערמת יתרונות בבניית הוובינר שלכם,
בליווי צמוד שלי.

פוסטים שעשויים לעניין אותך

כתיבת תגובה